pro příznivce RC rally 1:10 EP

Jak se naši v Dětmarovicích neutopili aneb jak to všechno dopadlo

18.05.2013 20:53

 

11.5.2013 – počasí: zataženo s deštěm (a že toho deště teda bylo…) – tak takto vypadal již druhý závod letošní Moravia Cup RC Rally  2. TRESTLES RC Rally Dětmarovice.

Počasí tomu chtělo aby závod byl zkrácen na 6 RZ .

Z karvinských posádek se nezúčastnil pouze Radim  Ručil, který musel svoji účast odříct na poslední chvíli. Do počtu šesti startujících posádek z Karviné jej tentokrát doplnil Radim  Jašek – nejmladší  a nejnovější tvář z Karviné.

Jelikož počasí udělalo své a některé RZty se jely na hranici regulérnosti je možné říct, že vyhrál každý kdo dojel do cíle. Takže vítězi byli všichni neboť přes různé  problémy do cíle dojelo všech startujících 33 vozů. A jak si vedli naší?

Tentokrát opět dvě posádky dosáhly na body.

 Na 14 místě se umístila Fiesta TRESTLES týmu pilotovaná Henrykem Hanzlem. Rozdíl na 13.místo činil v cíli celého podniku neuvěřitelných 0,075 sekundy… Zdá se, že po úplném propadu v Suchdole se situace trochu uklidnila a boj o body bude pokračovat.

Poslední bod této krát získal Franta Knesl, který od třetí RZty okupoval 14 příčku a na konec se mu podařilo uhájit bod za 15. Místo

17.místo obsadil na „domácí „ rally  další jezdec TRESTLES teamu a to mladší z dvojice Hanzlů – Tomasz. Nebýt penalizace za naražení do časomíry mohlo být jeho umístění mnohem lepší. Tento 30 sekundový trest je nyní  limitující hlavně v podnicích z tak nízkým nájezdovým časem jako byl letošní Dětmarovický.

O tom se přesvědčil i Pavel Knesl, který podobnou penalizaci obdržel hned v druhé RZtě a prakticky se eliminoval sám z bojů o větší počet bodů. Skončil hned za Tomaszem tedy na 18. Místě.

Nebýt těchto chyb oba by bodovali a obsadili by 13 a 14 místo.

Dalším z karvinských posádek byl Pavel Kolomazník, který bojoval s úplně novou technikou – novým podvozkem a hlavně s vodou, která byla všudypřítomná. 28 místo  je toho důkazem.

Jako překvapení byla nová tvář v Moravia Cupu a to Radim Jašek, který „zdědil“ Xsaru WRC od Pavla včetně jeho původního podvozku.

32. Místo možná není tím, co čekal ale, jelikož, to byla jeho první zkušenost s rally jako pilota a  hned v takovýchto extrémních podmínkách – smekáme.

Nezbývá než čekat na další díl seriálu – tentokrát díl s pořadovým číslem 3.

Tentokrát bude cest z Karviné trochu delší – do Ondřejova, kde nás bude opět čekat nezaměnitelná atmosféra a obrovský poligon plný překvapení.

Tedy 15.6.2013 – na viděnou v Ondřejově na 2. RC rally Countryside Ondřejov

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode