pro příznivce RC rally 1:10 EP

Suchdol očima karvinských posádek

27.04.2013 22:07

 

O tom jak začal druhý ročník šampionátu se lze dočíst na stránkách Moravia Cupu ale pojďme se ohlednout za touto akci z pohledu posádek z Karviné.

Nejlépe si vedl soukromník Pavel Knesl, který po změně závodního náčiní (přechod z loňské Imprezy specifikace WRC 2007 na FORD Focus WRC 1999).  Jeho bodované 11. Místo v tak velké a velice vyrovnané konkurenci je opravdu krásným počinem.Těšíme se na další bodové umístění.

Další a poslední posádkou , která si sáhla na body byl mladý a perspektivní pilot Fordu Fiesta  - Tomasz Hanzel  jedoucí za TRESTLES Team. I přes malé technické problémy způsobené odjetí jedné z RZet jen na jednu nápravu obsadil 14.místo.

Pět míst za nim se umístil další soukromník a jediný, který v tomto roce podepsal značce Suzuki – Franta Knesl. Je vidět, že auto bylo po zimě velice dobře připraveno – což dokazuje i 14. Místo hned v první RZtě. 19. Místo v tak velkém startovním poli je příslibem, že se tato posádka bude bojovat o body.

Velkým zklamáním je až 23.pozice druhého vozu TRESTLES Teamu s posádkou tvořenou Henrykem Hanzlem.Po propadu hned v první RZtě, kde technický problém způsobený nedbalostí techniků dovedl vůz až na 24. pozici  se již nepodařilo nic s tak obrovskou ztrátou udělat. Možno říci, že toto umístění bylo hodně daleko za očekáváním.

Hned na 24.pozici se umístil mladík Radim Ručil jedoucí tento závod s úplně novým Subaru Impreza STi. Nebýt toho, že technika selhala na tolik, že mu neodvolila odstartovat do poslední RZty – byla by jeho konečná  pozice  mnohem lepší. Jezdec však nebyl spokojen se stájí Subaru což vedlo ke změně a od příště pojede zase značku Nissan  - tentokrát ve specifikaci Z370.

Posledním z domácích posádek byla Lancia Stratos pilotována Pavlem Kolomaznikem. Tato posádka v konečném pořadí obsadila 30. Místo což je s ohledem na stav, že si pilot mohla techniku osahat až jen pár chvíl před závodem  - počin hoden obdivu. Věříme, že příští závod teprve ukáže, kde je to pravé místo v soutěžním poli pro tuto posádku.

Takže takto vypadala 1.RC Rally Suchdol nad Odrou jako první soutěž letošního Moravia Cupu očima posádek z karviské speed arény. Už teď se všichni těší na tu další – 11.5.2013. Důvodem je fakt, že toto je nejbližší podnik pro domácí posádky.

Takže neviděnou v Dětmarovicích na 2.Trestles RC Rallly Dětmarovice

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode